Yoga je nauka, filozofija, način života, antri-stres terapija - sve zajedno. Kao što su naš um, duh i telo jedna neraskidiva celina.
Yoga


HATHA Yoga

yoga HATHAyoga HATHAyoga HATHAyoga HATHAyoga HATHAUrban Yoga

Urban YogaKako da najbolje iskoristimo svoju pauzu u toku radnog vremena?
Uobičajeno je da popijemo kafu sa kolegama ili pojedemo namirnice  iz širokog asortimana kaloričnih i masnoćama bogatih fast-food specijaliteta. Vraćamo se na posao umorni i nastvaljamo sa svojim obavezama a da pauzom nismo uspeli da se osvežimo i pripremimo za ostatak dana. Uvek postoje i druge mogućnosti.
U samom centru grada čeka nas umirujući ambijent sa sadržajem koji će nam obogatiti dan. Urban Yoga je osmišljena  tako da se za pola sata do 45 minuta opustite uz asane namenjene upravo relaksaciji i osvežite šoljom čaja. Osveženi, relaksirani i opušteni  ulazimo u ostatak dana kao da je jutro, sa novom energijom i osmehom.
Urban Yoga - oslobodimo se napetosti i stresa, presecimo napet dan kvalitetnom pauzom i priuštimo sebi sadržaj koji naše telo i um zaslužuju!


Yoga Senior

Yoga SeniorPoznije godine su period u životu u kome imamo više vremena za sebe, svoju porodicu, za odmor, rekreaciju i opuštanje. Međutim, to je vreme kada postajemo osetljiviji na neke bolesti kao što su artritis, reumatizam, inkontinencija, visok krvni pritisak...

Sve to stvara potrebu da ostanemo zdravi i u formi i pružimo svom telu najviše što možemo.

Joga je vid vežbanja koji se prilagođava našim potrebama i mogućnostima i omogućava da ono postane opuštenije, a um mirniji. Joga je takođe vrlo korisna u prevenciji i kontroli zdravstvenih i emotivnih problema koji su povezani sa starenjem. Pomaže nam da budemo u boljem kontaktu sa sobom i svojim telom i olakšava da prihvatimo pozitivan pristup u životu.

Određene joga asane su napravljene za normalizaciju krvnog pritiska i balans nervnog sistema i od suštinskog su značaja u prevenciji srčanih oboljenja. Tehnike disanja koje savladamo upražnjavajući jogu preveniraju pojavu respiratornih bolesti.

Vežbajući jogu upoznajemo svoje telo i učimo da poštujemo limite koje nam ono postavlja.
Nikada ne treba svoje telo da silimo u joga pozama, uvek radimo koliko nam prija.
Joga je efikasna samo ako se pravilno radi.


Yoga za trudnice

Yoga za trudniceTrudnoća je idealno vreme da se počne sa yoga vežbama. Rad u grupama je izuzetno specifičan i inspirativan. U trudnoći yoga je značajna, jer se sve vreme radi na snazi i fleksibilnosti mišića, koordinaciji i balansu. Osim toga ona uravnotežava hormone, popravlja cirkulaciju, otklanja bolove, jača karlicu i priprema za porođaj i pre svega pomaže ženi da se sa puno ljubavi i blaženstva poveže sa svojom bebom. Iskustvo pokazuje da žene koje su upražnjavale yogu u trudnoći, osećaju njene dobrobiti dugo posle porođaja, kao i njihove bebe. Kad god krenete na yoga praksu tokom trudnoće nije kasno. Fizička kondicija se vežbama popravlja, otklanjaju se nelagodnosi u telu i bolovi u leđima. Vežbe disanja i vođena relaksacija su definitivno najbolja priprema za porođaj. Trudnice se na časovima druže, posvećuju sebi i svojoj bebi i povezuju, što je upravo i potrebno da budu u društvu pozitivnih i nasmejanih mama.


Yoga za mame sa bebama

Yoga za mame i bebeMajke koje na časove dolaze kao trudnice, obično posle porođaja (šest do osam nedelja), vraćaju se na časove za mame i bebe. Interesovanje da se vrate u studio i sa svojim bebama i nastave yoga praksu, od velike je koristi kako za mame tako i za njihove bebe. Na časovima se izvode specifične vežbe koje mame rade same sa svojim bebama, a deo časa je posvećen i samo mamama. Kao i odrasli bebe mogu imati probleme sa varenjem, zatvorom, cirkulacijom, emotivnom uznemirenošću. To su vežbe posle kojih se bebe bolje osećaju, lepše spavaju i brže napreduju. Yogom im se poboljšava imuni sistem, varenje, nestaju grčevi, pospešuje eliminacija i podstiče motorika. Ceo čas je jedinstvena interakcija mama i beba, posle kojeg se svi osećamo bolje, radosno i nasmejano. Majke na časovima uspostavljaju posebne odnose sa svojom decom, ali i sa grupom i svi zajedno uz pomoć yoge nalaze svoj mir, zadovoljstvo i ispunjenje.